Odensehuis Almere

elke dinsdag en woensdag vrije inloop van 10.00 tot 13.30 uur

Odensehuis Almere

 

WAT IS ODENSEHUIS ALMERE?

 

... een plek voor ontmoeting en herkenning

... een plek waar deelnemers vooral mogen en niets moeten

… een plek waar jong en oud verbonden zijn

... een plek waar inbreng en autonomie voorop staan

... een plek waar mensen ondersteund en gefaciliteerd worden in wat zij wél kunnen

... een plek waar mantelzorgers net zo welkom zijn als mensen met dementie

... een plek waar je zonder diagnose en indicatie welkom bent

Voor wie

Het Odensehuis is door en voor mensen met geheugenklachten of dementie. Familieleden, vrienden, vrijwilligers en professionals zijn welkom.

 

Niet de dementie, maar wie u bent en wat u kunt staat centraal. Mensen met en zonder dementie bepalen samen de sfeer en koers in het Odensehuis. Wij werken vanuit de Sociale Benadering Dementie. Het doel is met elkaar te bespreken wat dementie voor uw dagelijkse leven betekent. U krijgt ondersteuning en informatie bij praktische vragen. Het Odensehuis draagt bij aan een dementievriendelijke gemeente.

 

U bent welkom om kennis te maken, om meer informatie te vergaren of voor een gezellig gesprek met een kop koffie of thee. Het Odensehuis blijft in opbouw, we nodigen u graag uit om mee te helpen bij de ontwikkeling van deze locatie. Mensen met dementie bepalen samen de activiteiten. De vrijwilligers en professionals helpen om die activiteiten mogelijk te maken. Bezoekers kunnen daarbij aanhaken. Bijvoorbeeld lunches, wandelingen, lezingen, museumbezoek, een atelier of spel en sport.

Jong & oud

Het Odensehuis is een vrijplaats voor het inzetten van talenten. Samenwerking met jongerenorganisaties en onderwijs biedt jongeren de kans ervaring op te doen. Ze helpen bij het organiseren en begeleiden van activiteiten. Zo ontdekken ze hun talenten. Jongeren en ouderen leren van elkaar, delen levenswijsheden en genieten over en weer. Daardoor ontstaat een andere beeldvorming van dementie. 

 

 

 

“Dementie wordt begrepen

in een sfeer van ontspanning.

We kunnen ook even lachen."

“Eigenlijk mogen we gewoon doen wat we willen. Zo is het. Je hebt geen stempel op je.

Dat is het leuke. Dus je bent gewoon vrij in wat je wilt doen.”

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Odensehuis Almere maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere